2 de mayo de 2011

GAUDÍ Y SU TEMPLO

Antoni Gaudí és una de les figures més universals de la cultura catalana i de l'arquitectura internacional. Va néixer al Baix Camp, però va ser a Barcelona on es formà, treballà i va viure amb la seva família. És també en aquesta ciutat on trobem la major part de la seva obra. Cultivà principalment l'arquitectura, però també el disseny de mobles i objectes, l'urbanisme i el paisatgisme, entre d'altres disciplines. En tots aquests camps, desenvolupà un llenguatge propi molt expressiu i aconseguí crear una obra que s'adreça directament als sentits.

Quan es començaren les obres del Temple, el 1882, els arquitectes, els manobres i els obrers treballaven de forma molt rudimentària. Quan Gaudí assumí la direcció de les obres, conscient que eren complexes i difícils, intentà aprofitar tots els avantatges de la tècnica del seu temps. I així i entre d'altres, va fer construir vies amb vagonetes per al transport dels materials, fabricar grues per aixecar els pesos i situar els tallers a peu d'obra per tal de facilitar el treball.

Avui, la construcció del Temple segueix la idea original de Gaudí i, com va fer l'arquitecte, s'apliquen aquelles millores tècniques que permeten construir-lo d'una manera més segura, més còmoda i més ràpida. Ja fa temps que les velles vagonetes van deixar pas a potents grues mecàniques, que les antigues eines manuals s'han reemplaçat per precises màquines elèctriques i que els materials s'han millorat per tal d'assegurar una excel·lent qualitat en el procés constructiu i el seu resultat final.

L'actual Oficina Tècnica del Temple i la direcció facultativa són les encarregades d'estudiar la complexitat del projecte original de Gaudí, de realitzar els càlculs i les previsions constructives, així com dirigir el conjunt de les obres.




NOTA: TOMADAS A MANO ALZADA
















15 comentarios:

  1. Muy chulas las fotos,ya veo que has disfrutado por Barna.Besos
    Amparo

    ResponderEliminar
  2. Después de ver las cuatro primeras, que son cuatro pedazo de fotos, uno ya intenta buscarle las cosquillas al resto. Y no hay manera, oiga; con algún altibajo que otro has conseguido mantener un excelente nivel en esta serie.

    ResponderEliminar
  3. muy chulas las fotos, ya veo que has disfrutado en Barcelona,
    Besos, amparo

    ResponderEliminar
  4. Has captado la armonía de la luz y sus matices que recrean la plasticidad. La luz de Gaudí es puramente mediterránea, consustancial a los espacios inmensos. Me parecen maravillosas estas fotografías, mimadas en su ejecución, medidas al detalle. Un hermoso trabajo.

    ResponderEliminar
  5. Unos encuadres y detalles muy buenos me gusta, saludos

    ResponderEliminar
  6. buenos encuadres, buenos recortes, buen control de la luz, con la dificultad añadida dE " a mano alzada" ....de todos modos me quedo con el gaudí urbanista, me gusta mucho más, un abrazo

    ResponderEliminar
  7. UmGrandeArquitecto
    UmasFabulosasFotografias
    BoasCriações

    ResponderEliminar
  8. Las obras de Gaudí no dejan indiferente, era un genio que jugaba con los elementos de la naturaleza, su obra es fascinante

    Abrazos

    ResponderEliminar
  9. Que bien has encuadrado y captado la belleza de esa extraordinaria e inigualable obra de Gaudí.
    Estupendo trabajo Juan.
    Un abrazo

    ResponderEliminar
  10. Hola Juan, una serie preciosa, has captado de lleno el arte de Gaudi, me encanta el color, luz, vamos todo es precioso.Un abrazo

    ResponderEliminar
  11. Profuuuuunnnnnndidad, luuuuz y color.
    ¡Un placer para los sentidos!!!!!!!!!!!!!!

    Irma

    ResponderEliminar
  12. Juan:
    Gracias por acercarnos a una realidad tan poco
    cotidiana.

    I y Ruben

    ResponderEliminar
  13. Unos encuadres perfectos, donde se aprecia las lineas al más puro estilo de Gaudí, color perfecto y mérito por ser tomadas a mano alzada
    Alicia Rochina

    ResponderEliminar
  14. Una buena serie, luz, color y encuadre
    Jesús

    ResponderEliminar